Το Ταμείο Ανάκαμψης είναι μεγάλη ευκαιρία για τον κλάδο

07/06/21, Συνέντευξη του Προέδρου της ΕΕΑ Γ. Μεντζελόπουλου, ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ CONSTRUCTION

Η Ελληνική Ένωση Αλουμινίου έχει στις άμεσες προτεραιότητές της το Εθνικό Σχέδιο του Ταμείο Ανάκαμψης και συμμετέχει ενεργά στην εξειδίκευση των όρων.

Σε μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη, που παραχώρησε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου (Ε.Ε.Α.), Γιώργος Μεντζελόπουλος στο περιοδικό “aluminium magazine”, μεταξύ άλλων αναφέρεται στη σημαντικότητα του Ταμείου Ανάκαμψης τόσο για το σύνολο της χώρας όσο και ειδικότερα για τον κλάδο αλουμινίου.
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Ε.Ε.Α. τονίζει ότι την περίοδο αυτή, στις βασικές προτεραιότητες της Ένωσης, βρίσκεται το Εθνικό Σχέδιο του Ταμείου Ανάκαμψης και κυρίως η εξειδίκευση των εργαλείων που θα προκριθούν καθώς και των όρων χρηματοδότησης.

Επιπρόσθετα, συμπληρώνει, ότι ο κλάδος του αλουμινίου, ένας από τους πλέον δυναμικούς, ανταγωνιστικούς και έντονα εξαγωγικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας, συμμετέχει ενεργά στην εξειδίκευση των όρων του προγράμματος και προσβλέπει στην αύξηση των επενδύσεων, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των μελών της Ένωσης και στην περαιτέρω ενίσχυση των εξαγωγών.

«Είναι η μεγάλη ευκαιρία της χώρας που μπορεί να οδηγήσει, με τη σωστή διαχείριση από όλους μας, στη δημιουργίας ενός νέου παραγωγικού μοντέλου, που θα έχει ισχυρή βιομηχανική – παραγωγική βάση», αναφέρει ο κ. Μεντζελόπουλος και προσθέτει «Μπορούμε να διορθώσουμε τις παθογένειες του παρελθόντος και να δημιουργήσουμε μια υγιή βάση για το μέλλον».

Η οριστικοποίηση των εργαλείων του Εθνικού Ταμείου Ανάκαμψης, η ενίσχυση των προγραμμάτων «Εξοικονομώ» στην εσωτερική αγορά, καθώς και η άρση των περιορισμών στη διεθνή αγορά, αναμένονται να συμβάλλουν καθοριστικά στην ενίσχυση των εργασιών και των στόχων των μελών της βιομηχανίας αλουμινίου, καθώς και στην ευρύτερη ανάπτυξη του εγχώριου κλάδου αλουμινίου.

Ολόκληρη τη συνέντευξη του Προέδρου της Ε.Ε.Α. μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ.